Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra gjorde succé med sina resor

/
  • Ung och driftig. Sandra Knutsson kom tvåa i länet när bästa tjänst utsågs på Våga vara egen-mässan på Fyrishov i slutet av förra veckan.

Bussresor till Ullared för pensionärer och reumatiker var en succéidé.

– Jättekul, det här vill jag fortsätta med i framtiden, säger 18-åriga Sandra Knutsson, som prisats för sitt UF-företag Knutssons resor UF.

Annons

I november åkte Knutssons resor UF:s första busslast med ett 30-tal pensionärer och reumatiker till Ullared för en riktig shoppinghelg.

– Det var jätteroligt och jag tror att det var en uppskattad idé, säger Sandra som driver företaget helt själv.

UF-företaget är en del av skolan och Sandra, som går sista året på Handelsprogrammet på Högbergsskolan, har stormtrivts med företagets turisminriktning.

Hon sköter både det administrativa och det praktiska på egen hand och nästa fredag packar hon in ytterligare 30 shoppingsugna resenärer för en resa till Ullared.

– I framtiden vill jag bli reseledare. Jag älskar att stå vid mikrofonen och hålla låda på bussarna, säger Sandra med ett skratt.

Hon har nu tilldelats priset för bästa UF-företag i Tierp och hon kom på en andraplats för bästa tjänst i länet. Totalt vann hon 4 000 kronor för sitt shoppingkoncept och i Uppsala län har totalt 147 företag startats under året. Genom ung företagsamhet får elever mellan 16–20 år chansen att starta och driva ett företag under ett år.

Mer läsning

Annons