Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på utbildning i kristider

Östhammars kommun ser allvarligt på varslet vid Gimoverken.
– Självklart är det jättetungt. Men nu är det ju varsel det rör sig om och vi får hoppas att det i slutänden blir färre, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Spangenberg (C), till TT.

Annons

I en kommentar till varslet skriver kommunledningen med Spangenberg (C) i spetsen att kommunen i slutet av 2008 tillsatte en varselgrupp som arbetar med åtgärder på både kort och lång sikt. På kortare sikt jobbar man med vuxen- och yrkesutbildning. Dessutom får kommunen stöd från den Europeiska Socialfonden (ESF) för att matcha arbetssökande med lokala företag.

Näringslivsenheten har också ansökt om ESF-stöd till kompetenshöjande projekt för företag som drabbats av lågkonjunkturen. På längre sikt vidtar kommunen åtgärder för att få människor att vilja starta eget, det rör både traditionella branscher som tillverkning och handel men också den framväxande turismen.

Slutligen betonar kommunledningen att de samarbetar med samhällets aktörer för att hitta lösningar. Det rör exempelvis försäkringskassan, arbetsförmedlingen, det lokala näringslivet och grannkommunerna som Tierp.

Mer läsning

Annons