Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse i centrala Tierp

/
  • UTSATT. Den inglasade väntsalen på Tierps stationshus riskerar att slås igen efter alla skadegörelse.KROSSAT GLAS. Två glasrutor samt stora glasrutan i dörren krossades på väntsalen.
  • KLOTTER. Glassplitter, skräp och klotter. Väntsalen ser allt annat än inbjudanden ut.
  • MASSIV SKADEGÖRELSE. Det gamla badhuset på Centralskolan fick 14 rutor sönderslagna. Dessutom krossades tre rutor på skolbyggnaden.

(Ny version) Ett 20-tal rutor krossades i centrala Tierp i helgen. Centralskolan och Stationshuset drabbades hårt. Nu riskerar vänthallen att slå igen för allmänheten.

Annons

Det var ingen vacker syn som mötte personal på Centralskolan på måndagsmorgonen. 14 rutor var krossade på gamla badhuset och tre rutor på skolbyggnaden. Vaktmästaren var snabbt på plats för att få undan glassplittret och fixade så att rutorna kunde lagas direkt. Det finns inga spår efter stenar eller föremål som använts utan förövarna har sannolikt slagit eller sparkat sönder rutorna
– Det här är allvarligt. Jag hoppas att de ska hitta dem som gjort det, säger biträdande rektor Mariann Eriksson.
– Det tråkiga är att det säkert är individer som mår dåligt, tillägger läraren Elisabeth Noremo.
Tur nog står huset tomt så inga lektioner berördes av skadegörelsen.
Ytterligare två kommunala fastigheter drabbades av skadegörelse. Natten mot söndagen krossades två rutor på Möbeln, samt tre rutor på vänthallen i stationshuset. Det är femte gången i höst som vänthallen utsätts för skadegörelse. Förra gången slogs rutor SJ:s biljettautomat sönder, samt flera fönster.
Pernilla Rollén Sjöström, fastighetssamordare i Tierp, berättar att de väntar på besked från SJ om biljettautomaten ska flyttas till Stationskiosken.
– Gör den det bommar vi troligtvis igen väntsalen. Som det är nu så lagar vi den och så slås den sönder igen. Och de som skulle vilja använda den kan inte stå där när det är bajs och allt möjligt där inne.
Rollén Sjöström väntar också på besked om stationshuset ska säljas. Ska den det så låter de sannolikt salen användas fram tills den nya ägaren tar över.
Enligt Bertil Danielsson, vid Tierpspolisen, så har skadegörelsen ökat. Vad det beror på vet han inte. Däremot hyser han förhoppningar om att klara upp skadegörelsen i vänthallen då de fått in flera tips.
Hur mycket skadegörelsen kostar kommunen är oklart i dagsläget.

Mer läsning

Annons