Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Skriv en sång om dagen”

/
  • ELAK. Jacke Sjödin berättade hur han en gång i ivern av att ha blivit pappa och medan han väntade på en beställd pizza, framförde en elak sång till konstkännaren Knut Knutsson.

Underhållaren Jacke Sjödin berättade historier ur vardagen.
Han bjöd Tierparna på fyndiga sånger och rimmade verser.
Och inte minst gav han dem receptet på lycka.

Annons

– Vill ni bli lyckliga så kåsera och skriv sånger om varje dag, sade Jacke Sjödin på tisdagskvällen till de 60 åhörarna i Tierps bibliotek.

Han hänvisade till en forskare med konstigt efternamn som slagit fast att lycka är något som man själv åstadkommer genom att tänja på kropp och själ.

– Han måste med det mena att åstadkomma en dagsfärsk sång om dagen.

Blev 111 sånger

Jacke Sjödin berättade att han i samband med föreställningen ”Fyra lyckliga män” som gick för några år sedan lovade att skriva en sång om dagen och att det då blev 111 stycken.

– Jag ska dra alla för er här ikväll, skojade han.

Publiken fick höra sånger om gropar i Uppsalas vägar, Hebybor som inte kunde ringa sjukvårdupplysningen och den ovanliga härfågeln som besökte i en potatisåker i Söderby. Sjödin berättade om sin pappa Nicke Sjödin som skrev orimmade dikter på Ångermanländska. Bland annat om lagledaren i fotboll som var kritisk till att de sköt så löst att ”inte timotejen vek sig”.

Publiken var hela tiden med på noterna. Sjödin drog ned skrattsalvor och fick varma applåder.

Jacke Sjödin berättade om hur vardagens händelser blev stoff till nya kåserier. Som när han skulle kåsera direkt i Radio Västernorrland kvart i ett på dagen och ettåringen precis då vaknade.

Pojken flängde runt, fyllde blöjan och kröp upp i vita soffan.

– Resten av den dagen ägnade jag åt sanering. Men jag tänkte också ”Yes” ett nytt kåseri.

Mer läsning

Annons