Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slåss för gamlas träning i Tierps vårdcentrum

/

Landstingsrådet Börje Wennberg (S) agerar för att PRO fortsatt ska få träna i Tierps vårdcentrum. Han vill i en motion till landstingsfullmäktige att uthyrningsreglerna ändras.

Annons

Möjligheten för PRO att hyra lokal har tagits bort då tjänstemännen beslutat att strikt följa landstingets regler. Dessa säger att endast patientföreningar eller liknande grupper som erhåller landstingets organisationsstöd får hyra. Wennberg vill nu att reglerna revideras eller tolkas annorlunda så att även pensionärs- patient- och handikappföreningar som inte får bidrag kan hyra lokaler för träning. Förutsättningen enligt motionären är att det inte innebär stora merkostnader eller merjobb för landstinget.

I motionen poängterar Wennberg att aktiv friskvård och rehabilitering inte bara är bra för den enskilde. I förlängningen kommer det även kommun och landsting tillgodo då personerna får ett rikare och friskare liv. PRO i Tierp har protesterat mot att de blivit utkastade. Utan framgång har de försökt få besked från landstingsrådet Erik Weiman (M) om lokalen. Weiman sade att de styrande söker en lösning och att de tittar på hur hela vårdcentrum kan användas på ett bra sätt.

Mer läsning

Annons