Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smarrig start på Karlholms marknad

/
  • HUNGRIG. Ville Rollén-Edin, 3 år, Karlholmsbruk, kalasade på en korv. Pappa Pelle Edin spanade efter ”återvändare” till samhället.
  • ROLIG KARUSELL. Leon och Liam Holmström, Skärplinge, gillade snurren i tekopparna.
  • DANSANTa. Klara Buch och Bonnie Segerhammar Demander, buggar till Jan Johansens sång.

Liam och Leon Holmström, Skärplinge, snurrar runt
i tekopparna.
Dagen till ära viftar de med svenska flaggor.
Karlholms marknad är igång.

Annons

Tivolit är tillbaka eter ett uppehåll förra sommaren. Liam, 6 år, och Leon, 4 år, passade på att testa karusellen med snurrande koppar.

– Det var skoj för att det snurrade så snabbt, säger Liam efter åket.

På området finns ett par karuseller för mindre barn, ett spegelhus och lotterier. Det är öltält, en scen för uppträdande och ett 40-tal försäljare av allt från mat till kläder.

– Det enda vi inte har något för är ungdomar mellan 14 och 18 år. Vi tänkte ordna en tävling i ”guitar hero” men vi fick inte ihop det, säger Annelie Björk i arrangerande idé- och utvecklingsgruppen.

Nationaldagstalet hölls av kyrkoherde Lars Gustafson och nationalsången framfördes av Malin Eriksson.

Klockan 14 uppträdde Jan Johansen. Gamla och unga gungade med till hans låtar. 10-åringarna Klara Buch och Bonnie Segerhammar Demander tog en bugg på dansbanan. Jan Johansen bjöd upp Mia och Anna Gruvman som gästsångare på scenen.

– Det var helt fantastiskt, vi trodde bara vi skulle uppträda i öltältet. Han gav oss mer plats än vi trodde, säger Gävletjejerna som bildar gruppen ”Mianna Sisters”.

Mer läsning

Annons