Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöhög tvingar ut fotgängare på vägen

/
  • Ut i vägen. Tuve Säfström går själv med broddar och är inte rädd för att ramla. Men han vill att kommunen går något åt den stora snöhögen.
  • Tappade glasögon. Mannen som ramlade och höll på att bli överkörd av bussen tappade sina glasögon och glömde att ta upp dem. Tuve Säfström hittade dem senare.

I minst en vecka har en stor snöhög blockerat trottoaren vid en korsning i centrala Tierp.

Annons

Gångtrafikanterna måste därför ut i på den vältrafikerade Stationsvägen.

– Jag har ringt Tierps kommun tre gånger och varnat om det här. De har lovat att göra något, men inget har hänt på en vecka, säger Tuve Säfström.

Han tar varje dag promenader och passerar då korsningen Gävlevägen/Stationsvägen. På ena sidan av gatan är nästan hela trottoaren fylld av en snöhög som inte går att forcera. Gång- och cykeltrafikanterna tvingas alltså ut i bilarnas körfält.

Nära bli överkörd

– Förra veckan såg jag en farbror som gick ut i gatan. Han halkade omkull och var nära att bli överkörd av en buss. Han blev så rädd, säger Tuve Säfström, innan han måttar en decimeter med händerna för att visa hur nära bussen var att köra över mannen.

Arbetarbladet har utan framgång försökt nå Leif Lagman på Tierps kommun, som har det yttersta ansvaret för snöröjningen.

Omfattande jobb

Kommunens arbetsledare fick kännedom om snöhögen under tisdagen och meddelade att den skulle tas bort på tisdagseftermiddagen.

De senaste tre veckorna har kommunens snöröjare ägnat all tid åt att få bort snö. Som mest har 15–20 maskiner aktiverats i arbetet.

I dag arbetar tio traktorer, grävmaskiner och lastbilar från kommunen med att forsla bort snö.

Mer läsning

Annons