Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderforsborna ska rädda Folkets Hus

/
  • 50 personer slöt upp för att prata om hur Folkets Hus (Parkhallen) i Söderfors kan räddas. Med på mötet var ordförande Ivan Eriksson och vice ordförande Uno Wåhlén. Samt Sune Nyman (sekreterare), Åsa Andersson och Ingrid Dicksson.

Ytterligare en hundring i medlemsavgift. Lotteri och en festkommitté. Så ska Söderforsborna försöka rädda Folkets Hus.

Annons

Det framkom på ett stormöte i Parkhallen (Folkets Hus) som hölls under tisdagskvällen. Efter att 50 mötesdeltagare sagt sig villiga att hjälpa till på olika sätt lovade styrelsen att sitta kvar fram till årsmötet.

Föreningen slår nu på värmen och fortsätter med uthyrningen. Tidigare har de hotat att avgå 1 oktober om inte de akuta ekonomiska problemen löses. Till saken hör att kommunen minskat bidraget för lokalerna från 55 000 till 25 000 kronor.

– För att klara driften året ut fattas 30 000–35 000 kronor, berättade kassören Thomas Wassén.

Mötet enades om att debitera ytterligare 100 kronor var på de 260–265 medlemmarna samt försöka ragga nya medlemmar. Jessica Lindkvist var en av deltagarna som sade sig vara villiga att ge mer i medlemsavgift.

– Jag vill ha kvar det här stället, både för mina barn och oss vuxna.

Marie-Louise Årne i styrelsen menade att Söderforsborna måste visa en vilja att ha kvar Parkhallen. Det krävs ideellt arbete för att det ska gå runt.

– Varför är det inte samma engagemang här att hjälpa till som i idrottsföreningen eller båtklubben?

Det blir också en insamlingsbössa vid Ica. Företrädare för företagen och idrottsföreningen lovade att undersöka möjligheterna att få in pengar den vägen.

– Varför kan man inte ordna dans i Folkets Hus-föreningens regi? Jag kan sitta i en festkommitté om jag får någon med mig, sade Christian Nyberg.

Ytterligare en idé för att få in pengar var ett lotteri. Med på mötet var Jonas Ryberg som har erfarenhet från arbete i Folkets Hus i Norrsundet.

– Det kanske finns lokala föreningar som vill hyra in sig. Jag var inne i A-salen, den är grym, sade han.

Ordförande Ivan Eriksson pratade under mötet om det stora rustningsbehovet. Men han hade också tröstens ord att komma med.

– När jag gjorde skriften för 100-års jubileet såg jag att de haft ekonomiska problem jämt. Förutom då det var flyktingförläggning i Söderfors och man varje dag hade svenskundervisning här.

Mer läsning

Annons