Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sömnlöshet gav Anneli idé om jättesjal

/
  • FÖLJ SJALEN. Församlingsassistent Anneli Larsson (i vit tröja) säger att Tierpsborna gärna får följa utläggandet av sjalen på lördag mellan Tolfta och samhället. På bilden också Berit Larsson.
  • Anneli Larsson

Det började med sömnlöshet.
Fortsättningen blev ett frenetiskt stickande.
Resultatet blev en röd sjal som ska räcka från Tolfta till Tierp.

Annons

I två års tid har 250–300 gamla och unga i Tolfta församling stickat på sjalen som ska bli filtar till behövande barn. Skapelsen är 5 170 meter lång.

– Det var jag som kom på idén med att sticka sjalen då jag inte kunde sova. Jag såg ett tvprogram om en norrman som stickat en 3,3 kilometer lång sjal, och tänkte att det måste vi väl kunna slå, berättar församlingsassistent Anneli Larsson.

Hon erkänner att hon inledningsvis inte trodde att det skulle nå målet på fem kilometer, då de fordrades sju meter sjal om dagen.

– Jag tänkte att jag är död och begraven då det här är klart, skrattar Anneli.

Hon har själv bidragit med några hundra meter och tror säkert att hon uppfattats som asocial av människor i hennes omgivning.

– Många klagar också på att det är alldeles rött hemma av ludd då de ska städa.

Församlingen tänker passa på att slå världsrekord i ”röd sjal”. Uppgifterna skickas in till Guinness Rekordbok. På lördag klockan 10 börjar utläggningen av sjalen från Tolfta till Nathanaelkyrkan i samhället.

En del av sjalen går till Röda korsets tillverkning av filtar.

– Vi ska också göra egna filtar i ett filtkafé som blir fortsättning på vårt stickkafé.

Mer läsning

Annons