Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörehalls uppköpt

/
  • ÅTER I TJÄNST. Johan Olsson fick tillbaka jobbet  på torsdagen då kärnkraftsindustrin behövde några plåtdelar.
  • SATSAR. Sten-Åke Holmström, vd för Sitab, ser stora fördelar med köpet av Sörehalls. ”Nu kan vi bredda verksamheten mot våra kunder i industrin”, säger han.

Konkursdrabbade Sörehalls i Söderfors har köpts av Sandvikenföretaget Sitab. Till att börja med återanställs fem av de 13 anställda.

Annons

Johan Olsson, som jobbar vid en datorstyrd vattenskärmaskin, är en av de fem anställda som får tillbaka jobbet.

– Det känns bra. Jag hann vara utan jobb i fyra dagar, säger han.

Sitab hoppas att de kan anställa fler i takt med att behovet ökar.

– Det finns potential för en styrka på 15–20 man, säger Sten-Åke Holmström, vd för Sitab.

Det var i augusti som Sörehalls mekaniska verkstad gick i konkurs. Orsaken var vikande orderingång. Företaget hade tidigare under året sagt upp fyra anställda – men det hjälpte inte.

Sitab, Sandvikens Industrikteknik, med 35 anställda har sedan 1989 tillverkat komponenter för stål- och pappersindustrin i Sandviken med omnejd. Sten-Åke Holmström ser sitt förvärv som en viktig del i företagets framtid.

– Det här kompletterar vår verksamhet jättebra. Sörehalls jobbar med plåt som är max tio millimeter tjock, och vi upp till 30 millimeter.

Holmström menar att Sitab nu blir mer attraktivt för deras kunder, då det innebär synergieffekter.

– I och med att Sörehalls har maskiner till en mindre dimension än oss, så kan vi ta vid där de slutar. Det gör att vi kan göra mer jobb åt våra kunder i industrin.

Trots att Sörehalls gick i konkurs på grund av den klena orderingången tror inte Sten-Åke Holmström att det ska bli några svårigheter att hitta kunder.

– Det märks att det börjar gå uppåt igen. Jag ser ljust på framtiden.

Sörehalls har funnits sedan 1973. Först i Mehedeby, därefter i Söderfors. De har även sysslat med industriservice på bruket i Söderfors – något de enligt Sten-Åke Holmström kommer att fortsätta med.

I samband med köpet byter Sörehalls namn till Sitab – Söderfors industriteknik.

Annons