Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sossarna får plats i kyrkorådet – trots missen i valet

Socialdemokraterna får plats i kyrkorådet i Tierp-Söderfors församling.
Trots att de glömde anmäla sin lista och därmed missade valet.
– Det hade nog uppfattats som negativt om vi haft fyra år utan socialdemokrater i kyrkorådet, säger Ove Larsson (C), i valberedningen.

Annons

Det var i september som det uppdagades att det inte gick att rösta på Socialdemokraterna i kyrkovalet i Tierp-Söderfors församling.

Listan hade anmälts försent – något som enligt partiets valsamordnare Jonas Nyberg berodde på ”en väldigt olycklig miss”.

Fick en plats av C

I valet till kyrkofullmäktige tog därför Centerpartiet 17 platser och ”Tierp-Söderfors församlings väl” övriga fyra. Men S blir trots det inte utan representation. Centerpartiet gick tidigt ut och sade att de skulle ge Socialdemokraterna plats i kyrkorådet.

Enligt Ove Larsson var det självklart att ge socialdemokraterna plats.

– Något annat hade varit konstigt med tanke på att en betydande del av befolkningen i Söderfors är socialdemokrater, säger han.

Tre platser

Socialdemokraterna får tre platser i kyrkorådet. Centerpartiet har fem och ”Tierp-Söderfors församlings väl” två platser.

Skälet till att det blir just tre platser för sossarna är enligt Ove Larsson att de tre personerna var lämpliga att ha med.

Rutinerade kyrkopolitikern Bo Brodin från Söderfors är en av dem. Han blir vice ordförande.

Märks inte

– Vi är tacksamma för det stora ansvaret som har visats. Jag tror inte det kommer att märkas att vi inte finns med i kyrkofullmäktige. På sammanträdena märks inte någon politik av. Då handlar det om att planera ekonomi och verksamhet, säger han.

Till ordförande i kyrkorådet har Britt Pagard (C) valts.

Mer läsning

Annons