Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spaden i marken för konstgräsprojektet

/
  • Start för ett mycket efterlängtat projekt i Tierp – den nya Konstgräsplanen. Johan Lindström, Örjan Käll ordförande i Tierps IF, Kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson, Sören Carlsson ordförande i Strömsberg, Staffan Lövström och Niklas Wange

– Det känns oerhört skönt att vi kan starta byggandet av konstgräsplanen. Tack vare socialdemokraternas positiva bemötande ska konstgräsplanen kunna ligga klar i höst. Jag vet också att fler politiska partier stöder projektet. Kommunens borgensåtagande blev klart i veckan.

Annons

Sören Carlsson i spetsen för Nordupplands Fotbollsallians kände sig verkligen tillfreds när de första spadtagen för projektet kunde tas på fredagen.
– Förbaskat skönt att projektet kommer i gång, sa också finanskommunalrådet Bengt-Olov Eriksson, sedan de första spadtagen var avklarade.
– Visst blir det ett pressat tidsschema, men målsättningen är helt klar. Vi ska ha konstgräsplanen klar i höst, säger Carlsson.
Det som nu närmast sätts i gång är markarbeten och här ska fotbollsföreningarna, som är ett tiotal i alliansen, ställa upp.
– Ja, vi har ju en entreprenör som ansvarar för markarbetena. Men ju mer föreningarna kan ställa upp med ideella insatser, ju fortare och billigare kan projektet bli. Det kan gälla att ställa upp med både maskiner och bilar, säger Sören Carlsson.
Enligt Carlsson är projektet kostnadsberäknat till cirka fyra miljoner kronor. Men den kostnaden kan alltså pressas om alla föreningarna ställer upp för projektet.
– När markarbetet är klart, så ska konstgräsmattan läggas ut. För utläggningen ansvarar leverantören. Men här behövs det också många frivilliga händer från fotbollsfolket och klubbarna, påpekar Carlsson.
När det gäller att komma välrustade och vältränade så ska nu i-n-t-e fotbollsklubbarna i regionen behöva vara handikappade inför nästa spelår.
– Det här är ett mycket efterlängtat projekt. Och nu har vi socialdemokrater skrivit under ett borgensåtagande, där är också vänstern är med och då har vi majoritet vid fullmäktige den 21 september, sa Beng-Olov Eriksson.
– I början av oktober ska den här konstgräsplanen vara spelbar. Det här är ju också en viktig kommunalfråga, eftersom även skolorna kommer att ha stor nytta av planen, påpekade Eriksson.
Enligt Eriksson så kommer också övrig idrott i kommunen att ha nytta av konstgräsplanen.
– Ja, den kommer ju att avlasta både Aspen- och Högbergshallen, för i princip ska ju konstgräsplanen kunna användas under hela vintern, menade Bengt Olov Eriksson.

Mer läsning

Annons