Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldutredning läggs ner

En organiserad liga tros ligga bakom en av vårens metallstölder på Erasteel Kloster AB i Söderfors. Polisen har dock inga bevis och lägger därför ner utredningarna av årets fyra metallstölder, trots att den senaste skedde för bara en månad sedan.

Annons

– Vi har inte lyckats speciellt bra. Våra spår gav tyvärr inte resultat. De personer vi hört har inte kunnat bindas till platserna så just nu står utredningen still i väntan på nya tips, säger utredare Lars Dehlin på Tierpspolisen.

Förutom årets tre stölder på Erasteel Kloster AB slog metalltjuvar för en månad sedan även till på Habia Cable. Där lyckades de inte komma åt stora mängder koppar. På Erasteel kom metalltjuvar åt metall till ett värde av cirka en miljon kronor.

Liknar andra brott

Polisen tror inte att det är samma personer som ligger bakom de fyra brotten, men organiserade ligor kan ligga bakom en av stölderna på Erasteel.

– Tillvägagångssättet liknar andra fall av organiserade metallstölder runt om i Sverige. Jag kan inte gå in på exakt hur stölden gått till men kan säga att de följt samma mönster och som på andra ställen lyckats komma åt stora mängder metall för höga summor, säger utredare Lars Dehlin.

Trots spåret vet inte polisen säkert om det rör sig om organiserad brottslighet eller vilken liga som i så fall slagit till på Era-steel.

Erasteel har efter den senaste stölden sagt till Arbetarbladet att de vidtagit åtgärder för att undvika fler stölder. Men på vilka sätt vill de inte uttala sig om.

Mer läsning

Annons