Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg på framåtmarsch

/
  • Så här såg det ut för tre år sedan när Lotta Lund guidade turister på Strömsbergs bruk.

Strömsbergs bruk är på framfart.
Besöken har ökat lavinartat, fotbollslaget går som tåget och flera företag har etablerat sig på orten.
Nu vill brukets föreningar ha bättre buss- och bredbandsförbindelser.

Annons

Sedan några år tillbaka arbetar flera föreningar i Strömsberg för att stärka brukets profil.

Miljön, skogen och vattnet är ortens stolthet, likaså närheten till E4:an och pendeltåget.

– Strömsbergs bruk är en fantastisk inflyttnings-, entreprenörs- och turismort. Allt på en gång, säger Eric Form som är ordförande i Stiftelsen Strömsbergs Industriminnen.

Sedan 2006 har de dokumenterade bruksbesöken ökat från 1 160 till 10 480 förra året. Även de dokumenterade besöken på Heden IP har ökat från 1 210 år 2006 till 3 250 förra året.

– Vi har blivit mer professionella på att genomföra evenemang och ta emot besökare, säger Eric Form och berättar om satsningar på flera olika familjearrangemang och den årliga julmarknaden.

Även fotbollsframgångarna med Strömsbergs IF, som på bara några år tagit klivet från division 4 upp till toppen av division 2, har gjort avtryck i besöksstatistiken tror Eric Form.

– Kommunen borde verkligen slå mynt av Strömsbergs IF:s enorma framgångar och ta vara på pr- och reklammöjligheterna med hjälp av laget.

Flera entreprenörer är på gång att etablera sig på orten och byggklara och attraktiva tomter väntar på att nya familjer ska flytta in.

Föreningarna har nu skickat en skrivelse till kommunen där man uppmanar kommunen att engagera sig för bättre buss- och bredbandsförbindelser.

Bakom samarbetet står Strömsbergs Bruksgille, Stiftelsen Strömsbergs Industriminnen, Industriminnesvännerna, Nätverket Strömsbergs bruks Företagare, Strömsbergs IF och boende i orten tillsammans i Strömsbergs Samarbetskommitté.

Mer läsning

Annons