Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tånaglar fick växa i två år

Vårdhem i Tierp anmält för bristande vård l ”Det är inte mycket som stämmer”

Annons


Ett vårdhem i Tierps kommun anmäls för brister i vården.
Enligt anmälan ska en vårdtagare bland annat inte ha fått tånaglarna klippta på två år, vilket har resulterat i att naglarna växt in i foten.
– Det är inte mycket som stämmer i anmälan, säger föreståndaren.
Bakom anmälan till Socialstyrelsen står företrädare för socialförvaltningen i Östhammars kommun, som under ett års tid försökt flytta mannen till ett vårdhem i Gimo.

Medverkar inte till flytt
Enligt anmälan ska föreståndaren för hemmet i Tierps kommun dock ha deklarerat att man inte tänker medverka till en flytt och intagit en direkt avvisande inställning i kontakterna som tagits.
Förutom den bristande vården vad det gäller vårdtagarens tånaglar är anmälarna också bekymrade över mannens psykiska status, då han inte får den kvalificerade vård han behöver och har rätt till. Bland annat har kontakten med läkare varit obefintlig.

Uttryckt tacksamhet
Anmälarna uppger också att hemmets hålls låst på nätterna och för att komma ut behövs nyckel eller kod.
Dessutom ska föreståndaren ha uttryckt tacksamhet över att Socialstyrelsen inte gjort någon tillsyn av verksamheten.
Vårdhemmets föreståndare säger till Arbetarbladet att han inte känner igen de missförhållanden som Östhammars kommun påtalar i anmälan.

Inte mycket som stämmer
– Nej, det är inte mycket som stämmer i anmälan. Men så mycket mer än så vill jag inte kommentera än, säger föreståndaren och fortsätter,
– Vi har haft kontakt med Socialstyrelsen i dag och bjudit hit dem för en inspektion, efter det kan vi kommentera de här uppgifterna vidare.

Mer läsning

Annons