Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps bilbingo störst i Sverige

/
  • VETERANER. Systrarna Ragna Stenmark Lindberg och Yvonne Stenmark har spelat bilbingo förut. Under eftermiddagen i går var turen inte på deras sida men de gav inte upp för det. ”Vi väntar på vinsten fortfarande och hoppas”, säger Ragna.
  • GIVMILD. Barnbarnen till Sigge Hillbom har tur. För Sigge berättar att de kommer att få vara med och ta del av gårdagens vinst på 6 000 kronor.
  • ARRANGÖR. Anders Holmgren var med och ­arrangerade Sveriges största bilbingo vid Tierps Arena i går. Men om det blir några fler gånger intill arenan vet han inte.Hälsingebo. Elise Svensson som rest från Gnarp  i Hälsingland trivs på bilbingo. ”Det är spännande att man kan vinna så mycket, säger hon.

Besöksantalet var inte vad arrangörerna hade hoppats på. Men bingoälskare trivdes ändå vid Tierps Arena då de spelade om hundratusentals kronor i Sveriges största bilbingo.

Annons

– Just nu vet vi inte exakt antal besökare men pengamässigt är vi klart störst i Sverige. Vi har tänkt att vi totalt kommer att spela ut nästan en miljon kronor, säger Anders Holmgren, nöjesansvarig på Tierps hockey.

Sedan i våras har Tierps Hockey planerat för bilbingo intill Tierps Arena. Från början var det tänkt att dagen enbart skulle ägnas åt bilbingo men så blev det inte då deltävlingarna i både SM och NDRS (Nordic Drag Racing Series) fick flytta från Mantorp till Tierp.

Men trots att bullret från dragracingbilarna ibland störde bingoutropen, var det mellan 1 000–2 000 personer från Kristinehamn i söder och Kramfors i norr, som satt i sina bilar och spelade bingo i Tierp.

– Man får ta att det låter lite. Jag tycker att det är bra här, säger Eddie Hodén från Hofors som precis vunnit 12 000 kronor på sin bingobricka.

Systrarna Ragna Stenmark Lindberg från Västerås och Yvonne Stenmark från Österbybruk var även de nöjda med eftermiddagen, trots att de inte vunnit något.

– Vi väntar fortfarande på vinsten och hoppas, säger Ragna.

– Det är roligt att bara få vara här och träffa folk, det är väldigt socialt och mysigt, säger Yvonne.

Mer läsning

Annons