Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpsmarknaden lockade många fyndsugna

/
  • STRUMPKOLL. Maud Linnér och Anna-Lena Holmgren besökte Tierpsmarknaden. Strumpor var en av de saker som låg i shoppingkassen när de begav sig hemåt.Foto: Andreas  Andersson
  • STRUMPKOLL. Maud Linnér och Anna-Lena Holmgren besökte Tierpsmarknaden. Strumpor var en av de saker som låg i shoppingkassen när de begav sig hemåt.

Kokosbollar, godis, kläder, plånböcker och korgar. Under torsdagen var det dags för Tierpsmarknaden.
– Det är tradition att gå här, säger Anna-Lena Holmgren.

Annons

Vid lunchtid var det tätt med folk mellan stånden vid Stora Salutorget. Människor klämde och kände på plånböcker och kläder och provsmakade brända mandlar och nötter.

Utbudet var sig likt. Allt från godis till kläder, korgar och blommor såldes och några röster hördes mer än andra i folkmassan. "Allt kostar 100 kronor", ropar en försäljare. I myllret av människor letar sig Maud Linnér och Anna-Lena Holmgren sig fram. De bär på två kassar var och är på väg hem.

– Det blev lite av varje i dag. Jag har handlat blommor, strumpor och lite kläder, säger Maud Linnér och kikar ner i en av påsarna.

De är båda vana marknadsbesökare och tycker att det är roligt att kika på utbudet. Det enda de har att klaga på är blåsten.

– Det är tradition att gå här. Men det beror lite på om man är ledig om man kan gå varje år, säger Anna-Lena Holmgren.

En annan som börjar bekanta sig väl med Tierpsmarknaden är försäljaren Stellan Wengelin från Norrala. Det är sjätte året han står på samma plats och runt honom hänger plånböcker, väskor och bälten.

– I dag har jag sålt mycket bälten, annars brukar plånböckerna gå bäst. Det här är en helt okej marknad att stå på, säger han.

Annons