Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpspar säljer hälsokostaffär:- en träffpunkt i gammal stil

/
  • TAR ÖVER. Anita Zetterström ger symboliskt nyckeln till Jessica Norling. Men Anita ska jobba kvar vissa dagar i veckan under övertagandet.
  • SLUTAR. I 30 år har Anita och Rune Zetterström innehaft hälsokostaffären i Tierp. Nu lämnar de över till en yngre förmåga.
  • KONTAKT. Under 30 år har Anita Zetterström sett människor komma och gå i affären. Just kontakten med folk tycker hon varit det bästa med att driva butik.
  • LÖSVIKT. Siv Andersson handlar regelbundet lösvikts-te av Anita Zetterström.
  • DRAGHJÄLP. När apoteket tillfälligt flyttade in vägg i vägg med hälsokostaffären befarade Anita Zetterström en nedgång. Men det blev tvärtom.

Efter att ha innehaft hälsokostaffären i Tierp i 30 år träder nu Anita och Rune Zetterström åt sidan. Istället tar Jessica Norling, Månkarbo, över.
– Men vore jag yngre skulle jag läsa till naturläkare, säger 69-åriga Anita Zetterström

Annons

Affären mitt emot järnvägsstationen köpte paret Zetterström av bekanta. Då bestod utbudet mer av frukt och med en liten hälsokosthylla. Anita säger att de satsade på hälsokosten eftersom det började bli på modet.

– Då var det djupfryst hälsokostmat, bönor och sådant. Nu är det mer piller, kosttillskott, salvor och teer.

En annan förändring är kundkretsen. Från att mest ha lockat pensionärer söker sig allt fler ungdomar och medelålders in i butiken.

– Människor tycker att det är som en gammal handelbod härinne, där de kan stanna till och en stund och prata, säger Anita.

Maken Rune, 80 år, intygar att man blivit något av en samlingspunkt.

– Jag har trivts med alla människor jag träffat

Anita ska jobba extra i affären ett tag under Jessica Norlings övertagande.

– Annars ska jag väl påta i trädgården, säger Anita.

Jessica Norling säger att hon nu känner sig mogen att ta över verksamheten efter att hon i fyra år bekantat sig med paret Zetterström. Parallellt ska hon köra sin firma med behandlingar i Månkarbo.

– Jag har ett brinnande intresse och det här ligger i tiden. Det blir samma koncept men jag ska ta in också natursmink. Nu när det är klart börjar jag bli lite nervös, säger Jessica Norling.

Jobbet har gjort Anita intresserad av alternativmedicin. Hon har också gått en rad kurser. Om hon någon gång behöver preparat väljer hon alternativen för vanlig medicin.

– En föreläsare sade till oss en gång, "man ska aldrig ta till släggan innan man provat hammaren".

Mer läsning

Annons