Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpsskådis spelar mot kändisar

/
  • KÄNDISAR. Johan J:son Ljung, Tierp, (till vänster) spelar en svartsjuk impressario i ”En kvinnas list”. Med i rollistan finns flera kända skådespelare som Peter Harryson (sittande).

Han spelar mot Peter Harryson och Berit Carlberg.
Och gör en rollfigur som löser upp hela intrigen.
Just nu repeterar Johan J:son Ljung, Tierp, ”En kvinnas list”.

Annons

Repetitionerna sker i Hallunda utanför Stockholm. Det rör sig om en klassisk förväxlingskomedi som ska ut på riksturné från och med måndag 27 september. Johan J:son Ljung gör Zoltan Kalman, en svartsjuk impressario till en berömd filmstjärna. I de båda scenerna spelar J:son Ljung dessutom chaufför.

Hur är det att spela mot Peter Harryson och Berit Carlberg?

– Det är kul, intressant och lärorikt. De båda är otroligt bra komediskådespelare. Berit har jag spelat mot under fyra produktioner tidigare, så henne känner jag. Peter kommer in med friska ögon i pjäsen och säger att vi kan göra så här och så här, säger Johan J:son Ljung under en kortare paus i repetitionerna.

Pjäsen är skriven på 1950-talet och har hetat olika saker. Regin för denna föreställning görs av Berit Carlberg.

– Vi gjorde den för tre år sedan i Södertälje, nu ska vi ut på riksturné, säger J:son Ljung.

Kreativ person

Skådespelaren från Tierp sysslar även med andra saker. Han är auktionsutropare och ägare av Frälsningsarmén hus i Tierp, där han har visioner om musikuppträdanden och teaterföreställningar. Över huvud taget är J:son Ljung en mycket kreativ person som sjungit barnsånger med småttingar inom kyrkan och spelat riddare i ett projekt för femteklassare. Men det är på scenen han trivs allra bäst.

– Jag får livnära mig på det jag älskar. Det är också otroligt proffsigt här med uppbackning och en ursnygg dekor, säger Johan J:son Ljung som är utbildad på Calle Flygares teaterskola.

Spelar i Tierp i oktober

Premiären sker i Värnamo på måndag. Föreställningen ges i Tierp 31 oktober.

– Jag har haft ett finger med i spelet där och så var Tierps teaterförening intresserade.

Mer läsning

Annons