Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppentider för Tobos hyreshus

/
  • TRYGGT. Sari Jerninger som bor med man och barn på Tjärdalsvägen i Tobo tycker att boendet är tryggt och bra. Till skillnad mot grannarna är inte heller lägenheten kall.
  • BERÖM. Mary Larsson, som bor på Tjärdalsvägen i Tobo, har bara goda saker att säga om hyresvärdarna. Liksom flera andra hyresgäster tycker hon dock att lägenheten är kall.

Svalans fastigheter med hyreshus i Örbyhus och Tobo får toppbetyg av sina hyresgäster. Omdömet gäller både inne- och utemiljön.

Annons

– Jag flyttade hit från en villa i Knivsta och trivs jättebra, säger 80-åriga Mary Larsson som bor på Tjärdalsvägen i Tobo.

Lägenheten ligger i ett parhus på gatan. Mary Larsson säger att hyresvärden genast åtgärdar fel.

– Bäst av allt är tvättstugan, vi har en till varje lägenhet, säger Mary som flyttade till Tobo för att hennes dotter bor där.

Som Arbetarbladet berättade i onsdagstidningen fick privata hyresvärdar i Norduppland och Gästrikland högsta betyg i hyresgästföreningens enkät bland hyresgäster. Mest uppskattad är Svalans fastigheter med betyget 92 av 100 möjliga, tvåan hade 75 poäng.

Även andra hyresgäster i Tobo som Arbetarbladet pratar med instämmer i de positiva omdömena.

– Husen är lite kalla. Men det var inte det här bolaget som byggde husen, säger Stefan Westerberg och får medhåll av Karl-Erik Björkman.

Westerberg menar att hyresvärden värnar om folk. Sari Jerninger säger även hon att allting bara funkar.

– Hyran är skaplig, säger Kristian Larsson på gatan.

Bolaget ägs av Per-Erik Pettersson och Peter Hedén.

– Grundtanken är att hyresgästerna och värden ska känna varandra. Både jag och Peter är uppväxta och bor på orten, säger Per-Erik Pettersson.

Mer läsning

Annons