Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Snabba race lockade många

/
  • VÄLFYLLT. Det var betydligt mer folk på Tierp Arenas läktare på lördagen jämfört med tidigare i veckan.
  • varmt. Det var 30 grader och sol på Tierps arena på lördagen.
  • MINGEL I SOLSKENET. Det var mycket folk som kommit till dragracingen på lördagen.
  • DELAT INTRESSE. Syskonen Niklas, Marina och Simon Andersson från Eslöv i Skåne delar alla intresset för dragracing. Simon var dessutom med och tävlade i juniorklassen.tog med barnen. Familjerna Thomas och Monica Eriksson och Jonas Gåhlin och Ulrika Åkesson hade de tagit med barnen Nelly, Emilia, Edwin och Wigor för att kolla på EM-tävlingarna.
  • VIPBESÖKARE. Lotta Åberg och Valle Kjellgren från Torsåker var på plats på Tierps Arena på lördagen för att titta på EM-tävlingarna i dragracing. De hade turen att få gratisbiljetter till läktaren.STOCKHOLMSMEKARE. Cristian Kyrk med brorsan och brorssonen Jimmy och Alexander Kyrk samt kollegan Christer Ekström med sonen Zigge och hustrun Jenny är här genom jobbet. De jobbar på en bilverkstad i Stockholm och mekar med gamla amerikanare.
  • ENTUSIAST. Ola Torslund från Karlstad är på plats med döttrarna Holly och Betty. Han har själv ett stort intresse för bilsport och nu vill han introducera sina barn till dragracing.

Snabba race, coola bilar och picknick i solen. Det lockade många tusen människor till Tierp Arena på lördagen, de flesta av dem iförda rejäla hörselkåpor. Att inträdet kostade en rejäl slant avskräckte få.

Annons

Stockholm, Karlstad, Eslöv och Torsåker. Folk kom från många olika håll i Sverige till EM-tävlingarna på Tierp Arena. Till skillnad mot tidigare i veckan var det på lördagen riktigt tjockt på läktarplats, även om inte arenan alla 20 000 platser var fyllda.

Rosa hörselkåpor

Ola Torslund från Karlstad har tagit med sig döttrarna Holly och Betty, utrustade i ljusrosa hörselkåpor.

– Det är första gången tjejerna är på dragracing. Det är en väldig upplevelse så det vill jag att de ska få vara med om. Själv har jag varit med sen jag var liten. Min pappa har hållit på med ”Hot Rod” och Kustoms, äldre bilar som trimmas.

Familjen har också stuga i Eskesta som bara ligger ett stenkast från arenan.

Toppenplats

Lotta Åberg och hennes son Valle Kjellgren från Torsåker har hittat en toppenplats på läktaren.

– En gammal barndomsvän till mig från Umeå är med och kör, så därför är vi här och tittar. Jag var också nyfiken på den här gigantiska arenan och hur det är möjligt att i Tierp göra en sådan här grej, säger Lotta Åberg.

Gratisbiljetter

De har haft tur och fick gratisbiljetter till läktaren av hennes bekant.

– Vi behövde bara betala inträdet på närmare 600 kronor, 1000 kronor som det hade kostat för oss på läktarplats är alldeles för mycket, det skulle jag aldrig ha betalat. Vi är snåla så vi har egen picknick med oss också.

Värt sitt pris

Några gratisbiljetter har familjerna Eriksson och Gåhlin-Åkesson inte fått tag i, men de är del av en grupp på över 50 personer som delar på en gruppbiljett.

På så vis kom familjerna på fyra personer undan med 1 500 kronor vardera, väl investerade pengar tycker de.

– Det är värt det. Och en fotbolls eller hockeymatch i Globen är mindre än två timmar lång och kostar drygt 1 000 kronor per person, säger Jonas Gåhlin, vars stora intresse är gamla bilar.

Hör från altanen

Som nära grannar till arenan är det extra kul att vara här. Han och hans familj bor bara en kilometer bort och de hör till och med oväsendet när de sitter ute på altanen.

– Men det är inget störande, det är bara mysigt att de håller på, säger Jonas Gåhlin.

Mer läsning

Annons