Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya planer ska byggas vid Vegavallen i Tierp

/
  • FRAMÅT. Två nya träningsplaner ska byggas vid Vegavallen. Men framgångarna för fotbollen i Tierps kommun gör att behovet av att träna på konstgräs vintertid ökar.

Nu blir det två nya fotbollsplaner vid Vegavallen. Kommunen upplåter 10 000 kvadratmeter mark åt Tierps IF fotboll. Men helst av allt önskar de sig en konstgräsplan.

Annons

– Det är jättebra med de nya träningsplanerna. Men det som verkligen skulle förändra något för föreningarna i kommunen är en konstgräsplan, säger Örjan Käll, ordförande för Tierps IF fotboll.

I dag är det åker där de nya träningsplanerna ska ligga. Avtalet med Tierps IF fotboll gäller i tio år och det är föreningen själv som står för anläggandet av planerna. Förhoppningen är att det ska vara klart nästa år.

– Det här förbättrar träningsmöjligheterna för oss. Vi har en stor ungdomsverksamhet och vi trängs om platsen på Vegavallen med bland andra friidrotten.

Just träningsmöjligheterna är en hård nöt som ska knäckas för idrottsrörelsen i Tierps kommun de närmaste åren. På vintrarna trängs fotbollen med andra idrotter i bland annat Aspenhallen och på Högbergsskolan.

– Det går ut över alla, det är jättesvårt att hitta träningstider. Så det bästa är egentligen en konstgräsplan. Det skulle gynna samtliga föreningar, säger Örjan Käll.

En konstgräsplan i Tierps kommun har tidigare varit aktuell. En sammanslutning av föreningar, kallad fotbollsalliansen, drev frågan. Men kommunen sade nej. En konstgräsplan beräknades då kosta åtta miljoner kronor, men kommunen valde istället att prioritera ett nytt bad.

Strömsbergs herrar och Tierps damer är framstående inom fotbollen - och snart kan kommunen ha två lag som återfinns i division 2. Något som ökar trycket på goda träningsmöjligheter.

– Så gott som alla andra lag i division 2 och 3 har möjlighet att träna på konstgräs i deras kommuner. Det är klart att det gör skillnad, säger Örjan Käll.

Annons