Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsalastudenter väljer Örbyhus

/
  • BOENDET. Förra hösten hade Mattias Tylleskär och Josefin Ahlinder precis installerat sig i ettan i Örbyhus. I dag säger Mattias Ylleskär att allt fungerade bra tills vintern kom och Upptågen ställdes in.

Bostadsbristen i Uppsala gör att studenter söker sig till de södra delarna av Tierps kommun. Tierpsbyggen har samtliga 22 studentlägenheter i Örbyhus och Tobo uthyrda.

– Vi har massor av studenter som ringer, säger Veronica Lindström, Tierpsbyggens uthyrning.

Annons

– Det började i mitten på juli, nu har nog många gett upp, fortsätter hon.

Studentlägenheterna är små och har reducerad hyra. Andra studenter har eftersökt vanliga lägenheter i Tierp men där finns inget lämpligt ledigt. Däremot har en tjej valt att bo i Karlholmsbruk.

Arbetarbladet träffade förra hösten de båda 19-åringarna Mattias Tylleskär och Josefin Ahlinder som hyrde en etta i Örbyhus för 2 100 kronor i månaden.

Bor i Örebro

– Det funkade bra tills snön kom och det blev kaos med Upptåget, säger Mattias Tylleskär som hoppat av juristlinjen och bor i Örebro.

Bostadsbristen är akut för de som antagits till Uppsala universitet. Det finns bara 11 000 studentbostäder på 4 0000 studenter i staden.

– Det har inte tillkommit några lägenheter. Samtidigt har man tagit in fler studenter, säger Markus Jonegård, bostadsansvarig på Uppsala studentkår.

Mer läsning

Annons