Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsfriad kräver ersättning på 50 000 kronor

En 60-årig man från Tierp kräver staten på drygt 50 000 kronor. Mannen satt i 27 dagar häktad misstänkt för våldtäkt men friades på samtliga åtalspunkter i tingsrätten.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om den våldtäktsåtalade 60-åringen. Han stod åtalad för fem våldtäkter på en 17-årig flicka men friades på samtliga punkter. Innan tingsrättsförhandlingarna satt mannen anhållen och häktad i 27 dagar. Under den tiden ska han också ha nekats telefonkontakt med sin sjuka mor.

60-åringen känner sig otroligt utpekad i och med händelsen och menar att ryktesspridningen på en liten ort som Tierp satte igång omedelbart. I ett brev till justitiekanslern skriver mannens juridiska ombud att 60-åringen fortfarande är sjukskriven på grund av händelsen. Han mår otroligt dåligt av den negativa uppmärksamhet han fått i och med häktningen och fallets uppmärksamhet i media.

Han kräver nu ersättning på 50 589 kronor. I detta ingår ersättning för de 27 dagar som mannen satt häktad och ersättning för läkarbesök, utebliven inkomst och ombudsarvode.

Annons