Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallgrinds rustas

Ödehusen i Vallgrinds i Söderfors ska städas och renoveras.
– Jag har tankar på behandlingshem, utslussningshem och uthyrningslägenheter, säger Johan Dinter Kahn, ny ägare till fastigheterna.

Annons

I december 2011 köpte Johan Dinter Kahn området för drygt 1,6 miljoner. Exakt vad fastigheterna ska användas till är inte klart. Däremot tycker han att området har en stor potential.

– Det här är den svenska idyllen, säger Dinter Kahn som besökt Söderfors flera gånger.

Han är själv bosatt i Stockholm och jobbar inom byggbranschen. Nyligen lämnade han sin vd-post i byggbolaget Davev Bygg AB för att satsa på egna projekt. Vallgrinds i Söderfors är ett av dem. Det är den enda fastighet han äger och han betonar att det är ett långsiktigt projekt att få ordning på området.

Att kommunstyrelsen nyligen beslutat att förelägga ägaren att städa upp tomten och slå igen fönster och dörrar så att obehöriga inte kan ta sig in – ser Dinter Kahn som en självklarhet.

– Jag har personligen redan börjat rensa där på plats. Jag tar ett hus i taget som jag rensar och spikar igen.

Han tycker det är märkligt att husen har fått bli så nergångna utan att kommunen har reagerat. Han hoppas dock på samarbete med Tierps kommun för att kunna åtgärda det som krävs.

Johan Dinter Kahn har privat rört sig i Norduppland och fick på så sätt upp ögonen för området. Han planerar att ta ett hus i taget. När han fått ruljans i ett hus kan han finansiera nästa renovering. Det kan hända att de fyra lägenheterna i varje hus öppnas upp till större lokaler.

– Husen har en bra stomme, men det är så pass slitet invändigt att det kan bli billigare att renovera större ytor än att göra fyra små lägenheter. Men först ska jag rensa bort allt och under tiden så ska jag leta reda på rätt folk att få med mig i projektet. Då vet jag vad jag kommer satsa på.

Mer läsning

Annons