Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann 8,7 miljoner på lotto

/
  • SÅLDE LOTTEN. Börje Fredriksson har jobbat på Tierps cigarr & pappershandel sedan 70-talet. Helgens storvinst på 8,7 miljoner kronor är den största han har sålt.

En man från Tierps kommun har vunnit 8,7 miljoner kronor på lotto. Till en insats av 36 kronor lämnade mannen in kupongen på Tierps cigarr & pappershandel - på självaste fredagen den trettonde.

Annons

– 36 kronor är en ganska liten summa. Många lämnar in för flera veckor på en gång. Den här var inlämnad för endast en vecka, berättar Wenche Solberg, vid Svenska Spel.

En vecka räckte för vinnaren som kammade hem den exakta summan på 8 730 143 kronor. Lottoraden är inlämnad med spelkort - därför vet Svenska Spel vem det är. De avslöjar dock inte mer än att det är en man i 50-årsåldern hemmahörande i Tierps kommun.

Det är den femte största vinsten Svenska spel betalat ut i år - och sannolikt den största någonsin som delats ut i Tierps kommun.

– 2002 hade vi en vinst på 2,8 miljoner kronor och för två år sedan en vinst på 1,9 miljoner. Men aldrig så här mycket, säger Sören Jansson, som driver Tierps Cigarr & pappershandel tillsammans med kollegan Börje Fredriksson.

Han är glad över vinsten - det brukar nämligen locka nya kunder.

– Det brukar kunna bli en liten ökning. Lotto 1 är dessutom ett av de spel som folk spelar mest på, förklarar han.

Den nya miljonvinsten i Tierp är dock blygsam i jämförelse med Sveriges största spelvinst någonsin, i Saltsjöbaden sjunde maj i år. Då delades en vinst på 134 miljoner kronor ut - även det på lotto.

Annons