Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapnet var en trasig soft air gun

Det var inget skarpladdat vapen som den 51-årige mannen från Tierp hotade en fastighetsägare med.

– Det var en soft air gun som inte ens fungerade som en sådan. Men det gör inte hotet mindre för den som utsattes, säger Mats Ekholm, krimjouren.

Annons

Däremot stämmer uppgiften att polisen i lägenheten där mannen greps påträffade ammunition som passade till ett annat vapen.

Släppt efter förhör

Den 51-årige mannen förhördes av polisen under måndagen och släpptes därefter. Dock med kvarvarande misstanke om grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Åklagaren avgör vad mannen ska åtalas för.

Åklagaren bedömde att det inte fanns skäl att begära 51-åringen häktad. Ett sådant skäl kan vara om den misstänkta personen kan förstöra utredningen.

Utredningen klar

– Utredningen är redan klar, säger Ekholm.

Det ansågs inte heller finnas risk för att mannen upprepar brottet - grovt olaga hot.

– Det ska vara risk för samma brott, det duger inte med trafikbrott i ena fallet och olaga hot i det andra, säger Ekholm.

Enligt polisens talesman Christer Nordström nekade 51-åringen till brott i ett första förhör. Ekholm vill inte uppge vad mannen sagt i kompletterande förhör.

Det var vid 13-tiden på söndagen som 51-åringen hotade en fastighetsägare med något som offret uppfattade som en pistol. Arbetarbladet har utan framgång sökt åklagaren för en kommentar.

Mer läsning

Annons