Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varslet på Kadax drabbar även Samhall

Varslet på Kadax drabbar också ett 40-tal medarbetare från Samhall, som utfört uppdrag på fabriken i Karlholmsbruk.

– Men alla 40 kommer att få nya uppdrag på andra ställen, de blir inte uppsagda, berättar Anders Ekberg, tillförordnad presschef på Samhall.

Annons

I onsdags kväll kom beskedet att Kadax varslar varannan anställd på fabriken i Karlholmsbruk. Samtidigt meddelade man också att avtalet med Samhall sägs upp.

Blir inte uppsagda

– Det är ett jättetrist besked för oss. Många är naturligtvis jätteledsna över att de inte får vara kvar på sin arbetsplats, säger Peter Arnhjort som är tillförordnad arbetsområdeshef på Samhall och fortsätter,

– Men det är ingen katastrof för våra anställda. De blir inte uppsagda, de får behålla sina jobb på Samhall, men får nya uppdrag på andra företag.

Samhalls medarbetare har utfört uppdrag, som packning och montering, åt Kadax sedan 2007 och samtliga medarbetare blir kvar till september då avtalet går ut.

Ny chans till utveckling

Till dess kommer det att finnas nya jobb och uppdrag till Samhalls medarbetare.

– Ja, det är jag säker på, ingen kommer behöva gå hemma. Vi har gott om tid på oss att hitta nya uppdrag, säger Samhalls tillförordnade presschef Anders Ekberg.

Han poängterar också att något gott kan komma ur tisdagens tråkiga besked om uppsägningar.

– Vi försöker se det positiva. Vi får se det som att våra medarbetare får en chans att utvecklas på nya arbetsplatser. Vårt uppdrag är att utveckla människor med funktionsnedsättning genom arbete och nu får vi se oss om efter nya möjligheter, konstaterar han.

Mer läsning

Annons