Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattholmas veteraner vassat

/
  • FUNDERAR. Åke Robertsson (grön tröja), Lena Ankarberg och Sven Säter från Tierps PRO grubblar på två av delfrågorna under veteranvetartävlingen i Möbeln.

Sex pensionärer i två lag lade i går pannorna i djupa veck i Möbeln.


Det visade sig att

veteranvetargänget från Vattholma var strået vassare än Tierp.

Annons

PRO:s veteranvetartävling, ”Vi i 65:an”, pågick samtidigt över landet. Utslagstävlingen bestod av tio frågor med två delfrågor vardera. Lagen fick tänka två minuter på varje fråga.

När bataljen var avgjord hade Vattholma segrat med 14 poäng mot 11,5 för Tierpslaget, bestående av Sven Säter, Åke Robertsson och Lena Ankarberg. Det segrande laget – Ulla Hjelmgvist, Mary Erixon och Fridolf Jansson – hade bland annat full pott vad gäller frågan om naturfenomen.

– Vi var mest rädda för sportfrågor. Jag har pluggat på om PRO, det blir alltid någon sådan fråga. Annars tyckte jag det var ganska enkelt, säger Ulla Hjelmqvist i Vattholma PRO.

Tierpslaget tog full pott i matfrågan till skillnad mot motståndarna. Det handlade om namnen på olika sallader. Samhällskunskapen var det däremot skralare med.

– Det var bara kul att vara med, det gör inget att vi förlorade, säger Lena Ankarberg som följer de olika frågeprogrammen på tv.

Tävlingen leddes av Birgitta Forsman från PRO-distriktet i Uppsala. Hon skulle efter slutsignalen hasta vidare till Örbyhus för en annan veterankamp.

– Det är jag som gör frågorna. På tre–fyra år har jag säkert satt ihop 500 stycken.

Mer läsning

Annons