Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vd byter Söderfors mot Japan

/
  • Flyttar till Japan. Ulf Melin lämnar vd-posten vid Erasteel i Söderfors efterbara 1,5 år. Nu letar man ny vd.

Erasteel Kloster söker ny vd. Nuvarande chefen Ulf Melin lämnar efter 1,5 år Söderfors för att bli ansvarig för koncernens försäljning i Japan, Sydkorea och Taiwan.

Annons

– När jag började jobbet sa jag att jag inte frivilligt skulle lämna koncernen. Jag har trivts väldigt bra som vd för Erasteel Kloster och om ett annat företag erbjudit samma jobb hade jag inte ens reflekterat över att tacka ja, säger han.

När Ulf Melin började sitt jobb var det efter att flera chefer vid företaget slutat på kort tid. Men han förnekar bestämt att det skulle ligga några andra skäl än det nya jobbet i Asien bakom hans beslut.

Cross culture

– När jag kom till företaget så var det en del oroligheter. Men jag tycker att kontakten med koncernledningen i Frankrike fungerar bra. Sen finns det alltid olika syn mellan folk från olika länder. Men jag är nog van vid att jobba cross culture och vet hur viktigt det är med bra kommunikation.

Sandvikensonen Melin har tidigare jobbat fem år i Japan och ser fram emot sitt nya jobb. Men han kommer att sakna Erasteel Klosters fabriker och arbetskamraterna i Söderfors. Trots att det varit allt annat än en lugn period.

– Det har varit finansiell kris och sedan lågkonjunktur på det. Det är skönt att höra buller från fabriken igen, men vi är långt från volymer på normal nivå.

När Ulf Melin började berättade han i Arbetarbladet att han ville sätta Erasteel och Söderfors på kartan. Något han delvis tycker att han lyckats med.

– Satsningen vi gör på pulverstålstillverkning säkrar att fabriken finns kvar. Sen vet man aldrig hur marknaden ser ut i framtiden.

Ulf Melin slutar sitt arbete i Söderfors vid årsskiftet. Då ska det även vara klart med en ersättare.

Mer läsning

Annons