Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wennberg (S) tar plats i ny nämnd

/
  • Kan frågan. ”Jag har egen erfarenhet av att pendla och känner att kollektivtrafiken är en fråga jag brinner för”, säger Socialdemokraten Börje Wennberg från Tierp som blir andre vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Socialdemokraten Börje Wennberg från Tierp blir andre vice ordförande i den nyinrättade kollektivtrafiknämnden.

– Jag ska arbeta för en god kollektivtrafik i hela länet och jag lyssnar gärna på de boende i Mehedeby, säger Wennberg om det nya uppdraget.

Annons

Under hela våren har kommunerna i Uppsala län arbetat med att ta fram en ny organisation för kollektivtrafiken i länet.

I går sa Älvkarlebys fullmäktige, som sista kommun ja, till att landstinget i Uppsala län blir ansvarig myndighet för den regionala kollektivtrafiken i Uppsala län.

En politisk nämnd med 13 ledamöter och åtta ersättare har också utsetts till denna nämnd. Ordförande blir Johan Örjes (C) från Uppsala och socialdemokratiska oppositionslandstingsrådet Börje Wennberg från Tierp blir andre vice ordförande.

– Jag har egen erfarenhet av att pendla och känner att kollektivtrafiken är en fråga jag brinner för, säger Börje Wennberg som ser framemot det stora arbetet med att hitta effektiva lösningar för att nå målet om att resandet i länet ska dubblas.

Folkpartisten Robert Lemming har utsetts till ordinarie ledamot. Sara Sjödal (C) från Tierp och Ann-Catrin Larsson (FP) från Älvkarleby har båda utsetts till ersättare.

Mer läsning

Annons