Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tierps partier nobbade enkät om bostadspolitik

Hyresgästföreningen Aros-Gävle ville veta vad Tierps partier tänker göra för bostadspolitiken.


Inget av de åtta partierna svarade på enkäten.

Annons

– Det vittnar om nonchalans, säger Georg Hardt, utredare på Hyresgästföreningen som verkar i Uppsala, Gävleborg och Västmanlands län.

– Vi förväntar oss en väldigt bra förklaring. Vi ville informera medlemmarna och det är viktigt vad partierna tycker, fortsätter Hardt som betonar att hyresgästerna också är väljare och att det inte är långt till valet 2010.

Det rörde sig om 15–20 bostadspolitiska frågor. Enkäten skickades ut i höstas och partierna fick en påminnelse. Tierp var den enda av de 28 kommunerna i regionen där alla partierna struntade i att svara.

– Jag lade enkäten åt sidan och tänkte svara på den senare, men det blev inte av, säger Catarina Deremar, gruppledare för Centerpartiet i Tierp.

– Jo, de har rätt att veta vad vi tycker i alla frågor. Men sedan är det inte säkert att Hyresgästföreningen är den kanal som jag skulle använda mig av för att nå väljarna.

Kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson, s, säger att han inte har något minne av någon bostadsenkät.

– Men det betyder inte att vi inte kan ha fått en sådan. Jag får flera enkäter i veckan och det är inget jag prioriterar. Jag vet inte hur den här var utformad, men det kan ta flera timmar att svara på ett bra sätt, säger Bengt-Olov Eriksson.

I Älvkarleby kommun svarade två av nio partier, socialdemokraterna och moderaterna, på enkäten. I Gävleborgs län var intresset lika svalt. Där var samma stora partier sämst på att svara. Hyresgästföreningen ska nu ändå sammanställa de svar som kom in.