Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till alla som inte får en fröjdefull jul...

För många är julen förknippad med glädje. En tid då man umgås med släkt och vänner och har det extra mysigt. Helt enkelt några dagar fyllda av värme och kärlek. Sedan finns det tyvärr också en hel del människor som förknippar julen med allt annat än just värme och kärlek.

Den lille pojken som ska få träffa sin mamma. Åka ifrån fosterfamiljen där han annars lever sitt liv. Samtidigt som han längtar efter sin mamma bär han på en stor rädsla, ska mamma klara av att vara nykter över jul- dagarna och kommer hennes sambo att kunna hålla sina händer där de ska vara? Var pojkens riktiga pappa är vet bara gudarna...

Sedan har vi den gamla tanten som sitter ensam i sin lilla lägenhet. Hennes make har precis gått bort och några barn fick de aldrig. Ensam öppnar hon julklappen som hon själv har köpt och slagit in till ljudet från tv:n och de glada rösterna som hörs genom väggen från grannarna bredvid.

Under en trasig filt intill väggen av ett hus ligger en hemlös man. Två dagar efter att han kom ut från avgiftningen vill han inte uppsöka sina gamla knarkarpolare och på härberget är det fullbelagt. Hans enda ”julkapp” är att temperaturen denna julaftonskväll inte sjunker under fem minusgrader.

I en sjukhussäng på onkologen ligger en cancersjuk kvinna. Hon vet inom sig att detta blir den sista julen hon kommer att få uppleva. Hon tänker på allt hon inte hunnit göra än och allt hon önskar att hon hade gjort annorlunda.

Alla dessa vilsna själar längtar efter kärlek och värme från andra människor.

Jag vill sända en tanke till alla dem därute som inte får uppleva en fröjdefull jul och dessutom försöka göra det bästa av den jul jag själv kommer uppleva och visa dem i min närhet hur mycket jag älskar dem.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel