Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...till Gävle kommun som är ansvarig

Annons

... för att Gävle ska upplevas som en trygg och snygg stad att vistas i, men det brister på många platser i Gävle. Ett exempel är korsningen mot Åbyggeby och gatan in som heter Hjortstigen där har man smalnat av gatan och breddat trottarerna på båda sidorna just precis vid busshållplatserna.

Torsdag 15 september 16.45 då vi satt flera stycken på buss 95 från Harkskär, som har den rutten in mot Hjortgatan, höll vi på att krocka med flera bilar. Det blev köbildning från båda hållen och den mötanden Volvon som kom från Stigslund-Hjortstigen fick köra upp på den breda trottoarkanten i och med att bussen inte kunde backa ut mot korsningen igen där det var fullt med bilar. Det är fruktansvärt trångt på Hjortgatan.

Måste det ske en döds- olycka vid dessa tillfällen för att Gävle kommun med dess ansvariga ska få upp ögonen och inse hur dumt det är att smala av en gata som traffikeras av två bussar, nummer 3 och 95, samt alla cyklister som måste vingla ute i vägen? Buss 3 stod även och väntade för att kunna få komma fram. Tänk till, Gävle kommun!

Uppmärksammad bussresenär

Mer läsning

Annons