Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka till Pacific City i nya Crackdown 2

/
  • Oförändrat. Pacific City är sig likt, och ändå inte. Om natten kommer mutanterna fram.

”Crackdown 2” börjar bättre än ettan, med ett intro där man lär sig hur spelet funkar. När man kan kontrollerna flygs man med helikopter till en hamn medan en berättarröst förklarar läget i Pacific City. Nu ska du, på egen hand, ta ifrån fienden en viktig strategisk plats i staden.

Annons

Precis som i föregångaren är man en superagent som (efter några timmars spelande) kan lyfta bilar, hoppa och klättra på skyskrapor och byggnader. Man jobbar för The Agency som styr i staden och som också anlitar Peacekeepers, stadens poliskår.

I ettan var fienden våldsamma gäng, nu är det terroristgruppen Cell. Du ställs också mot ”freaks”, mutanter som är infekterade av ett virus skapat av Cells ledare. Spelet går ut på att man ska ta strategiska platser från Cell för att driva dem ur staden. Du ska också bekämpa mutanterna.

Man känner igen sig i Pacific City i ”Crackdown 2”, trots att en del byggnader och platser är skadade och delvis förstörda. Man känner igen sig men det ser ändå annorlunda ut.

Det finns dock väldigt många likheter med ettan; många av fordonen är likadana, vapnen är välbekanta, spelmotorn verkar vara den samma. Precis som i föregångaren finns det 500 agility orbs, klotformade powerups, placerade på höga byggnader. Ju fler man tar desto snabbare kan man springa och ju högre kan man hoppa.

Det finns också, precis som i ettan, 300 hidden orbs som är svårare att hitta.

Många små nyheter gör stor skillnad, som att man använder knytnävar och sparkar istället för samma spark om och om igen (som i ettan).

Det gör spelet mindre stelt. Att man har en dräkt man kan flyga med om man hoppar från en hög höjd (och har tillräckligt många agility orbs), är också roligt.

När jag hörde att det skulle vara mutanter i ”Crackdown 2” blev jag orolig att det skulle förstöra spelet. Men de funkar överraskande bra. De tål inte solljus och kommer ut på gatorna först på kvällarna. Då hörs en varningssignal för att invånarna ska hålla sig inne.

När natten kommer förvandlas Pacific city till en spökstad där mutanter sprider kaos och Peacekeepers försöker skapa ordning.

Det ger spelet en skön variation - det blir roligare att spela.

I ettan kunde man klara spelet med en kompis online. Nu kan du få hjälp med att klara ut spelet, leta agility orbs eller bara härja runt fritt i Pacific City med tre vänner, eller spela mot upp till 15 andra i online-matcher.

Mer läsning

Annons