Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillsammans kan vi vända utvecklingen i Gävle!

Efter 96 års väntan så har vi äntligen ett alliansstyre på plats i Gävle, och det är naturligtvis många Gävlebor som har längtat in det här historiska året.  Vi ser framför oss ett hårt arbete av det nya alliansstyret. Gävle har som bekant mycket stora utmaningar med arbetslöshet, integration, företagsklimat och en skola som behöver utvecklas än mer.

 Alliansen kommer inte till ett dukat bord utan i själva verket är till och med bordsduken belånad av det tidigare styret.

 Nu gäller det dock att se framåt tillsammans. Det ligger i alla Gävlebors intresse av att det går bra för Gävle och att vi kan vända utvecklingen för vår kommun. Vi har ett fantastiskt läge med en närhet till Mälardalen och Arlanda, kombinerat med charmen och fördelen av att bo i en kommun norr om Dalälven. Det finns många företagsamma människor i Gävle som vill att det ska gå bra för Gävle. Nu är det dags att gå från ord till handling.  Vi blir glada när vi läser Måns Östring från Sveriges Ingenjörer som kommer med många konstruktiva förslag i sitt debattinlägg om hur vi kan förbättra vår region. Vi håller med Måns om att företagsklimatet i Gävle och Sandviken måste förbättras. Det är i själva verket en ödesfråga för vårt län. När stora välkända företag möter den globala konkurrensen så betyder det ofta värre medarbetare i de stora företagen, och just därför måste vi se fler växande mindre företag, och nya företag. Nyföretagarcentrum borde spela en större roll för att skapa nya växande företag tillsammans med andra aktörer.

 Om tre–fem år borde Gävle ligga bland de 10–20 bästa kommunerna i Sverige vad gäller Svenskt Näringsliv rankning över företagsklimat. Det kommer inte att hända för att vi säger det, utan genom de konkreta åtgärder som alliansen nu kommer att vidta under året för att förbättra företagsklimatet. Gävle har numera en kommunledning som verkligen brinner för att förbättra företagsklimatet. Inte för sin egen skull, eller inte ens för företagens skull – utan för alla de Gävlebor som tack vare ett bättre företagsklimat kommer att få ett jobb. När fler får jobb, så får kommunen in högre skatteintäkter, och då kan vi steg för steg återställa kommunalskatten till nivåer som andra kommuner av Gävles storlek har.

2016 kommer att bli ett arbetsamt år i många avseenden politiskt för att skapa ett bättre Gävle att bo och verka i, men tillsammans: företag – politiska partier – kommunens medarbetare - föreningsliv – fackliga organisationer – näringslivsorganisationer och alla som vill vara med och utveckla Gävle kommer att skapa en ännu bättre kommun att bo i. Den nya allianskommunledningen har verkligen signalerat ett nytt ledarskap för vår kommun där öppenhet transparens och delaktighet är viktiga nyckelord. Det är det många Gävlebor som värdesätter och tillsammans skapar vi ett bättre Gävle!

Lars Beckman (M)

ledamot av kommunfullmäktige

Birgittha Bjerkén (M)

ledamot av kommunfullmäktige

Niclas Bornegrim (M)

ledamot av kommunfullmäktige

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel