Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timmergubbar på Karlholms strand

Nu byggs det timmerhus inomhus på Karlholms strand. Johan Hedberg med företaget Svensk timmerhusdesign har flyttat in där.

Per Robertsson är alldeles dammig i ansiktet. Han slipar nämligen innerväggarna på sitt nya fritidshus i timmer. Det är rejäla timmerstockar från Leksand som använts till stugan

– Det är mitt fritidshus, som sen det ska iväg till Gräsö och sättas upp där till i sommar, säger Per Robertsson.

Det är Svensk timmerhusdesign som tillverkat den timrade stugan. De är ett av företagen som redan flyttat in på Karlholms strand.

I en större byggnad finns ett annat timrat hus under uppbyggnad. Det doftar trä. Som en vedbacke på våren kan lukta med mängder av nysågat trä.

Johan Hedberg från Svensk timmerhusdesign står mot timmerväggarna vid det ståtliga huset som håller på att ta form.

– Vi flyttade hit i januari. Det var skönt att kunna jobba inomhus. Vi fick tag på det här stället och jag tycker att hela konceptet i hela området på Karlholms strand är intressant att ta del av, säger Johan Hedberg.

Det är ett timmerhus på 400 kvadrat, i två våningar som byggs upp. Först sätter de upp det, sen tar de ned det och sen sätter de upp de märkta bitarna på platsen där huset slutligen ska placeras.

– Det tar cirka tre månader att bygga ett hus i den här storleken. Jag har hållit på med det här i över tjugo år nu. Vi tillverkar andra saker också som till exempel, trappor och möbler i timmer, säger Johan Hedberg.

Läs också: Karlholms strand kan bli nytt bostadsområde.

Läs också: Kommunfullmäktige sa ja till detaljplan