Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips till närings­livet – obs ironi!

/

Annons

Tidskriften Glänta stöder näringslivet. Den bidrar med sitt kulturella kapital till att sponsra näringslivet, avslöjar den på sin hemsida. ”Vi tror oss ha know-how att dela med oss av.” ”Som tjänstemän inom kulturbranschen vet vi vad lågkonjunktur vill säga.”

Glänta är en samhällsgranskande och filosofisk tidskrift. Den lever ett för kulturbranschen typiskt liv – ont om pengar, gott om kunskaper. Så Glänta har rika erfarenheter att bidra med, och gör det i en hel katalog av synpunkter och råd. Här är några:

Du säljer inte din själ genom att sponsras av kulturen; eftersom ingen har några pengar är försäljning och köp sällan inblandade överhuvudtaget.

Man förlorar inte sitt självbestämmande genom att låta sig sponsras. En liten logotyp på bilen, mobiltelefonen eller tabletten skadar väl ingen? Och vad betyder väl en sådan utfästelse i jämförelse med de ideal, den bildning, den etik & moral, de värderingar kulturen kan bidra med!

Du behöver inte ha vare sig kofta, manchesterkavaj eller palestinasjal när du går på möten i kulturlivet, men klädkoder ska heller inte underskattas.

För övrigt rekommenderar Glänta en satsning ”på populärfinans i stället för finfinans”. Och ”prova att byta ut kontoret mot en dragig källarlokal eller varför inte ditt eget köksbord”.

Om man ändå inte får livet att gå ihop kan man alltid skaffa sig ett vanligt jobb och ägna sig åt sitt finansintresse på fritiden. Skriver Glänta så vist. n

Mer läsning

Annons