Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Titta, bensin­priset under 10 kronor

I somras var bensinpriset rekordhögt, men nu sjunker det drastiskt. På torsdagen kostade en liter bensin mindre än 10 kronor i hela Arbetarbladets spridningsområde.

Enligt svenska petroleum institutet, SPI, var bensinpriset som högst lagom till att svenskarna inledde sin sommarsemester. I snitt kostade en liter bensin 13,86 kronor i juni månad i år. På många mackar var priset i realiteten periodvis nästan ännu en krona högre.

Men under hösten har priset sjunkit mer och mer och på torsdagen kostade en liter 95 oktanig bensin inte mer än 9,84 på Gävle och Sandvikens billigaste mackar. De mindre kommunerna Hofors, Ockelbo, Tierp och Älvkarleby låg ungefär tio öre högre.

Enligt internetsajten bensinpriser.nu som uppdateras dagligen med information från hela landet fanns i går Sveriges billigaste bensin i Mora. 9,50 kronor var priset som Ovansiljanborna fick betala om det besökte rätt bensinstation.

Dieselpriset är sedan en tid nu högre än bensinpriset, på Jet i Gävle nästan en krona dyrare per liter. Även etanolen som blivit ett miljövänligare alternativ för många tappar i attraktion när priset nu är på samma nivå som på bensinen. På Preem i Gävle var etanolen i går till och med något dyrare.