Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta, Oskar Hanska läser DN:s lyxartikel!

/

Riktigt hur absurd DN Bostads omdebatterade artikel om lyxiga vindsvåningar är framgår först när man har hört scenpoeten Oskar Hanska från Gävle läsa den högt på Youtube.

Annons

Och då slog absurditetsskalan i topp redan vid en första läsning.

Artikeln beskriver ett par i Stockholm med ”synkroniserad inredningssmak” som är så välmående att de bygger ”en ’underjordisk’ bastu med tre generösa lavar och helkaklad dusch” fastän lägenheten redan har en bastu, för att inte tala om de två takterasserna.

”Är det bara jag som tänker på att det här är ett tecken på att undergången är nära? Är vi så feta och rika att vi inte reagerar på det här?” twittrade komikern Henrik Schyffert under läsningen av artikeln som med sin generande överflödsdyrkan har briserat i sociala medier.

Jag har själv arbetat med att skriva om exklusiva hem, och besvärades av att pengar var ett tabu inom inredningsjournalistiken. Den första givna frågan förblev alltid outtalad: ”Hur fan har ni haft råd med det här?”

Problemet med texten i DN Bostad är att den tar den imponerande tonen ett steg för långt. Okej, två steg för långt. Inredningsjournalistiken behöver en dos av passiv aggression.

Mer läsning

Annons