Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tivoli och drag på Bessemerfesten

Det blev både folkligt och fartfyllt på årets upplaga av Bessemerfesten. Tivoli och dragracing hörde nämligen till huvudattraktionerna.

Annons

Knallar och tivoli hade intagit Hofors centrum och Folkets park på Bessemerfestens avslutningsdag på lördagen.

Tvåårige Axel Nymo hade både fått äta glass och åka karusell i värmen och passade på att läska sig med att halsa ur en stor vattenflaska medan Bessemerstjärnorna uppträdde på Folkets park. Kusinen Max Pettersson, 10 år, och båda pojkarnas låtsasmorfar Roger Lövgren tog också igen sig.

– Jag har hoppat i hoppborgen och köpt några fiskedrag. Det är kul att fiska, men hoppborgen var roligast, säger Max Pettersson.

Några kilometer bort, i Böle, arrangerade Hoforsklubben Ironville Cruisers en dragracingtävling. En hel del folk hade tagit sig dit för att se när fartvidundren gjorde upp om vem som var snabbast.

En av deltagarna var Sandvikenbon Pelle Lidén som ställde upp med sin ombyggda Ford Anglia av årsmodell 1949. Han åkte ut redan i elimineringsomgången, men deppade inte för det.

– Jag är nöjd och glad ändå att det fungerar och att inget har gått sönder, säger han.

På förmiddagen ordnades även en marsch för tillgänglighet i Hofors som en av 31 platser runt om i landet. Marschen anordnades av den enade svenska handikapprörelsen och är till för att uppmärksamma de problem som funktionshindrade personer tvingas stå ut med i sin vardag. Man vill att otillgänglighet, som exempelvis för höga trösklar eller avsaknad av rullstolsramp, ska klassas som diskriminering i svensk lagstiftning.