Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom Selleck

Mannen med mustaschen. Han som mest av allt förknippas med tv-deckaren Magnum. Tom Selleck.

Annons

Dyker plötsligt upp så fort jag slår på en tv. Mustaschen är på plats. Kanske matchad med lite skäggstubb av typen lätt-alkoholiserad-före-detta-polischef-som-fortfarande-drivs-av-sitt-rättviseptos.

Som i filmen ”Jesse Stone – night passage” som man kunde se på tv för några veckor sen. Eller i nån av de andra filmerna med Tom Selleck som plötsligt fyllt den tidiga januaritv-tablån.

Eller lite mer välfriserad (men naturligtvis fortfarande med musche) i serien ”Las Vegas” som går som eftermiddagstv, där han spelar nåt slags svårmodig oljemiljonär som driver ett casino i just Las vegas. Det har han tydligen gjort på tv i över ett år, men jag har inte sett skymten av honom förrän nu.

När jag hela tiden ser Tom Selleck.

Han dyker upp på blocket också. Nån behöver stålars i finanskristider och kränger sina bilder av mannen med mustaschen. De gick åt ganska fort.

Varför Tom Selleck? Varför just nu?

Det är om inte obegripligt, så i alla fall väldigt svårt att förstå. Kanske är det nån form av trygghetsbehov som tillfredsställs? Eller kanske är det så att det landade ett gäng Tom Selleck-filmer till rabatterat pris till tv-kanalen?

Mannen med mustaschen bor i en tv nära dig, så mycket är klart i alla fall.

Mer läsning

Annons