Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma tunnor skramlar mest!

Björn Brink (C), Maria Aspers (MP), Tommy Berger (S) och Hannah-Karin Linck (C) svarar Samverkan för Gävleborg angående framtiden inom landstinget.

Annons

Med buller och bång bjuder oppositionen i landstinget – de så kallade ”Samverkan för Gävleborg” (M, FP, KD, SVP) – till presskonferens i veckan. Stor förväntan inför budskapet – vad vilja de?

Sammanfattningsvis – inte speciellt mycket! Ett lyssnande ledarskap utlovas, högsta kvalitet i vården och inga vårdköer. Bra – det är till nästan alla delar det utvecklings- och förändringsarbete som pågår i landstingsstyrelsen där samtliga oppositionsråd finns representerade.

På radioutsändningen kunde vi höra att ”Samverkan för Gävleborg” lovade väljarna inför kommande val att alla sjukhus i Hälsingland blir kvar med samma innehåll som i dag.

Vi fick inga besked om finansieringen, inte ens budgeten för 2010 har de fått ihop än enligt Stig Zettlin (svp).

Vi, (S, C, MP), som utgör den politiska majoriteten, utlovar kvalité och patientsäkerhet före strukturer. Vi fortsätter utvecklingen av närsjukvården enligt mottot ”ofta och nära” och specialistsjukvården enligt ”sällan och samlat” – helt enligt vårt samverkansavtal.

Men – det märkligaste av det lilla som presenterades av ”Samverkan för Gävleborg” var ett vallöfte av ny och sällan skådad karaktär – att avsätta landstingsdirektören med flera i tjänstemannaleden. Politisk pajkastning är tyvärr en del av politikens villkor, men att blanda in tjänstemän med avtalsenliga anställningsvillkor, med okänd politisk hemvist, som arbetar utifrån politiska direktiv och beslut är häpnadsväckande och tyder på en förfärande okunskap och – desperation!

landstingsråd

landstingsråd

landstingsråd

landstingsråd

landstingsråd

Annons