Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony Warren får överlämna tavlan

Konstnären Tony Warren får personligen överlämna sin tavla till kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. Han har nu inbjudits att närvara vid parets lysning på kungliga slottet i Stockholm 3 juni.

Annons

Tony Warren fick via brev veta att han var inbjuden till lysningen. Han hade inte haft särskilt stora förhoppningar om att få komma så beskedet var välkommet.

– Det är helt fantastiskt! Jag känner en stor lättnad, inte bara för min del utan för alla som står bakom tavlan. Det är många som har gillat idén och ville att jag skulle göra den till dem, förklarar Tony Warren.

Tavlan, ett stilleben fyllt av symboliska inslag, bland annat en hemlig kod, kommer att överlämnas i en brudkista som byggs av åldrat trä från en ladugård.

I ett speciellt fack i brudkistan placeras en bok med hälsningar från alla som varit med och sponsrat tavlan.

– Det är annorlunda och lokalt, lite Ockelbo med vänner, säger Tony Warren med anspelning på kommunens slogan för turistsatsningen i samband med bröllopet.

Torsdagen 3 juni klockan 11.15 ska han infinna sig i Västra Valvet på Stockholms slott för att överlämna gåvan till brudparet.

– Jag får väl sätta på mig en fin kostym och klä upp mig litegrann. Det går ju inte att komma som man ser ut till vardags.

Han har tidigare träffat fästfolket. Victoria serverade han när han jobbade i Storlien men då var hon bara sju-åtta år. Daniel Westling hälsade för några år sedan på i hans ateljé.