Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tortyr för obetald tv-licens också?

Intressanta kommentarer av Tobias Billström i Kalla Fakta. Eftersom, om man nu ska följa ministerns logik, Jabri hade ljugit tidigare om sin identitet skulle man inte ta alltför allvarligt på hans påståenden om att han blivit torterad.

Det vore därför inte omöjligt att han (Jabri) var/är terrorist och därför fick/får han tydligen den behandling han förtjänar. Med Billströms logik är det alltså berättigat att tortera en människa på grunder som lögn och bedrägeri.

Verkar det inte rimligt då att SÄPO tar Billström i förvar och utförde liknande tortyr på honom för att utröna vilka han var i maskopi med när han undvek att betala tv-licens eller betalade arbetskraft svart? För om det brott Jabri begått är att han ”brister i trovärdighet”, så måste väl anlitande av svart arbetskraft och undvikande att betala tv-licens vara av minst lika grov karaktär?

Kanske är det dags att syna Alliansens brutna vallöften i sömmarna rejält, ”brister i trovärdighet” skulle vi nog kunna hitta bland de flesta av våra regeringsmedlemmar.

Dags att nuvarande och tidigare politiker tar sitt ansvar och ställer sig själva till svars för sina brott mot mänskliga rättigheter.

Straffen skulle kunna avtjänas i Marocko, de har ju förbättrats i sin syn på mänskliga rättigheter på senare tid enligt minister Billström.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel