Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikmiljön stort trygghetsproblem i Sandviken – kommunen och polisen ger medborgarlöfte om att förbättra

Efter att ha genomfört både trygghetsundersökningar och fem medborgardialoger 2017 har Sandvikens kommun i samarbete med polisen kommit fram till nya medborgarlöften för 2018-2019.
– Det är ett åtagande som polisen och kommunen gör till medborgarna för att öka tryggheten, säger Rolf Sundqvist, säkerhetschef i Sandvikens kommun.

De har tillsammans hittat tre fokusområden som de vill jobba vidare med brottsförebyggande.

– Båda parter är överens att samarbetet är givande och fruktbart. Tillsammans har vi kommit fram till de tre områden som det är mest angeläget att samarbeta kring. Det är droger, relationsvåld och trygghet på offentliga platser.

Särskilt det sista är något som de kunnat konstatera är ett stort trygghetsproblem för medborgarna. I första hand vad det gäller trafikmiljön, i andra hand att brist på belysning i offentliga miljöer skapar otrygghet.

När det gäller trafikmiljön handlar otryggheten om att det förekommer mycket buskörning, hastighetsöverträdelser och olovlig körning med olika fordon som personbilar, A-traktorer och mopeder.

Genom att genomföra trafikkontroller i kommunen, öka högstadieungdomars kunskap om trafiksäkerhet och genom att polisen och kommunen samverkar mer i trafikplaneringen vill de förbättra trafikmiljön. De har även som mål att minska antalet trafikolyckor.

Kommunen ska också se över sin belysning och öka väktares närvaro kvällar och helger på platser som upplevs som otrygga. Även polisen lovar att öka närvaron.

LISTA: De var polisens och kommunens första medborgarlöften 2015