Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trams i äkta Hollywoodkomedimanér

De var med i samma framgångsrika basketlag i mellanstadiet och nu träffas de igen på tränarens begravning. Vid återföreningen är de exakt lika pubertalt tramsiga som de var då, för 30 år sen.

Ålderkrisen gör sig dessutom påmind för alla fem. Lenny Feder (Adam Sandler) vill att hans teknikberoende barn ska leka samma friluftslekar som han själv gjorde, Hilliard har kroppskomplex och Higgins är fortfarande singel.

I biografen sitter mest yngre tonåringar och en och annan medelålders som antagligen vill se någonting lättsmält. Merparten skrattar faktiskt åt pruttljuden som den tjocka tanten ger ifrån sig.

Förutsägbar slapstick pyntar för övrigt hela förloppet: En hund som skäller som en kalkon, en snygg fru som sprutar bröstmjölk i ansiktet på en annan snygg fru, en galen farbror som åker linbana rakt in ett plank. Ja, så håller det på, i äkta hollywoodkomedimanér.

Det känns som att jag sett många sådana här filmer. Förmodligen med Jim Carrey eller Adam Sandler i någon av rollerna.

Vid något tillfälle kommer jag till och med på själv med att skratta: Under de första fem minutrarna då den överviktiga killen river kanten på poolen och det blir översvämning. Mannen som är gipsad så att han måste peka armarna mot skyn under en hel basketmatch får mig också att dra på läpparna. Sen blir det bara tråkigt.

VERA SJUNNESSON