Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Trapzman är inte jag”

Den dopningsmisstänkte 51-åringen i Gävle erkänner inte att han är Trapzman, den välkände och pålitlige storsäljaren av dopningspreparat och mediciner, som funnits på flera kroppsbyggarforum på nätet. Under rättegången i går vägrade han att svara på många frågor.


– Några namn får du inte av mig, så är det bara, svarade han på åklagarens frågor.

Fredagen var rättegångens tredje dag, och hela förmiddagen förhördes 51-åringen av åklagaren Peter Olofsson. En viktig del av hans bevisning är mejl- och chatkonversationer som det åtalade paret inte har lyckats radera i datorerna.

Olofsson läste högt ur en skriftväxling mellan Trapzman och Muscle77 på sajten Bodymass. Man pratar bland annat om kvalitén på olika preparat, och vad Trapzman har till salu. Personen Muscle77 är välkänd i kroppsbyggarkretsar och borde vara mycket välkänd för 51-åringen, tyckte Olofsson.

– Jag har ingen aning om vem det är, svarade 51-åringen.

Han nekade också till att han själv är Trapzman, personen som omnämns som en ”kanonkille från Gävle” som säljer bra varor.

Flera av 51-åringens kunder som har förhörts tidigare under rättegången har beställt varor av Trapzman, och skickat pengar till 51-åringen på hans adress i Gävle. Trapzman har dessutom i en konversation med en annan berättat om sina hundar, deras ras, ålder och vilken kennel de kommer från, uppgifter som stämmer exakt med 51-åringen.

– Ja, hundarna har jag skrivit om, menTrapzman är inte jag, det kan finnas fler som har använt den e-postadressen, sade 51-åringen.

Det 51-åringen erkänner är att han har sålt både mediciner, till exempel Viagra, och dopningspreparat för totalt 1,6 miljoner kronor under de senaste åren.

Han och åklagaren har också delade meningar om hur stor del av försäljningen som varit illegal. Dopningspreparat ger högre straff och det är mest det 51-åringen har sålt, anser åklagaren. Bara för 100 000, resten är mediciner, är 51-åringens version. När polisen grep 51-åringen och hans sambo fann de stora mängder dopningspreparat i deras radhus i Gävle. Men de var inte hans, han förvarade dem bara tillfälligt åt någon annan, har 51-åringen förklarat.

Det finns också delade meningar om de stora insättningar och uttag på parets konton som polisen har spårat. 51-åringen lever sedan flera år på 10 000 kronor i månaden i sjukbidrag.

– Det där är pengar som jag sparade när jag jobbade på 1990-talet, hävdade 51-åringen.

Mitt under den stundtals bist- ra utfrågningen fanns det plats för skämt. Åklagaren frågade 51-åringen om han själv använt några av preparaten.

– Jo, det har hänt. Och så Viag- ra på helgerna då, drog 51-åringen till med, och fick en hel rättsal att kväva ett fniss.