Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trasig bankomat orsakar trängsel i Ockelbobank

Mitt i julhandeln har Swedbanks enda uttagsautomat i Ockelbo gått sönder.
Under flera dagar har missnöjda bankkunder köat och väntat för att ta ut kontanter inne på kontoret.

Annons

Ingen på Swedbanks kontor i Ockelbo hade tid att svara på några frågor under torsdagen. Det var nämligen rusning och trängsel på kontoret.

Uttagsautomaten, som finns utanför banken, var ur funktion och därför var det många som köade och ville ha hjälp inne på kontoret i stället.

– Det är ett tekniskt fel. Vi har kontaktat våra tekniker för att få den lagad, berättar Lotta Petterson, chef för Swedbank i Ockelbo och Hofors.

Uttagsautomaten gick sönder redan på tisdagseftermiddagen. På onsdagen hade man tekniker på plats för att laga den – men felet var för komplicerat och de misslyckades. Nu väntar man på att få ytterligare hjälp.

– Vi har kontinuerlig kontakt med teknikerna och hoppas att det ska vara löst sent i kväll, sade Petterson under torsdagskvällen.

Om man behöver kontanter tipsar Lotta Pettersson också om att man kan använda så kallad avrundning när man handlar – alltså att man ber personalen slå in ett högre belopp än det man handlat för, och får ut mellanskillnaden i kontanter.