Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årsfinalen blev Johans dag

Årsfinalen på Gävletravet gick i lärlingarnas tecken och travåret avslutades med finalloppet i lärlingsserien.
Där blev det seger för Johan Brandel och det här var utan tvekan Johans dag.
Förutom segern i finalen vann han ytterligare två segrar under kvällen och det var väl i alla fall inget snack om vem som var dagens man på banan.

Annons

I finalen fornligen blixtrade Johan till ledningen med Åhlunda Survivor i en rasande snabb öppning. Banan hade den här tiden på kvällen blivit rejäl tung och den tuffa öppningen borde ha satt sig i benen på hästen. Trots det höll nu hästen farten helt strålande och över upploppet kunde Johan mer eller mindre defilera hem segern.

- Det har flytit fint i kväll. Det var mitt förstaval i loppet, berättade Johan som fick välja häst som trea i finalen.

- Hästen kändes väldigt fin men med 1.10 första 500 var jag lite rädd att det skulle bli för tufft. Nu var han stark och gick verkligen undan på ett snyggt sätt, berömde Johan sin vinnarhäst.

I det första försöket för lärlingarna vann hemmakillen Johan med Kristofer Janssons Rosco Frontline. Trots en inledande galopp kunde man komma tillbaka för att sedan avgöra knappt över upploppet före en klart positiv Easy Cross.

Johan tog för övrigt en överraskande seger när han senare under dagen såg till att fixa en dubbel. Då var det familjehästen Rally Carin som efter en riktigt vass avslutning kunde koppla segergreppet mot betydligt mer spelade Fanny Sisu över upploppet. Den skrällen blev för mycket för de flesta av V5-spelarna som innan dess hade fått se tre favoritvinnare. Den stora favoriten Outstanding Face hoppade bort sina chanser kort efter start.

Tina Erlandsson vann det andra med Fredrik Palms Cash Kid Gwen. Varvet från mål fick man långt fram till täthästarna när man kom i rygg på en galopperande häst. Efter ett starkt slutvarv kunde hästen vinna enkelt den sista biten.

- Det här var en skön seger då det var ett tag sedan det blev seger till stallet. Han är stark och rejäl och gör verkligen sitt bästa, tyckte hästens tränare Fredrik Palm.

Kallblodskungen Jan-Olov Persson vann dagens mest överlägsna seger med W A Mozart. Valacken fick inget bra lopp men trots det hade han mycket långt ned till de övriga. Valacken visade nu att han trivdes mycket bättre över kort distans än när han var tvåa på lång distans i starten innan.

I ett snabblopp som inte höll någon klass att tala om blev det spetsseger för Kaj Widell och Final Oak. Denne fick anföra i ett mycket lågt tempo och när det sedan blev körning på baksidan så gick man undan i snygg stil. Hästen var riktigt fin som unghäst och den forne Kriterietrean tog nu sin första seger på mycket länge. Han behövde inte heller förta sig för att ta hem segern.

I det loppet spurtade tolvårige hemmahästen Yankee Brodde hem tredjepriset på ett bra sätt. Efter loppet avtackades hästen efter sin sista start på hemmaplan eftersom han faller för åldersstrecket. Totalt har hedershästen tjänat 1 034 450 kronor i karriären och nu är det alltså över för hans del. Han är just nu i kalasform och tala om att sluta som tolvåring och vara så pigg!

En hemmahäst som ser alldeles lysande ut för dagen är Sören Andriainens Dashing Kimberly. Det treåriga stoet tog nu sin andra raka seger med Jennifer Tillman i sulkyn. Efter att stoet hade serverats ett perfekt lopp var hon helt överlägsen över upploppet. Det borde komma fler segrar för stoet framöver...

I det inledande P21-loppet blev det seger för Lena Norins Gossens Girl. Kaj Widell körde till ledningen direkt med det femåriga stoet och sedan gick hon undan utan att vara det minsta hotad. Det var första segern i karriären och den kom i stoets 40:e start...

Mer läsning

Annons